Kategórie
 
 
 
Reklamné okno
 
 
 
 

Aeropress

Set na prípravu kávy
Dodacia lehota
Dodacia lehota: Skladom
Vaša cena:: 39,58 € bez DPH
47,50 € s DPH
  • moderný prístroj vyvinutý v roku 2005
  • určený na prípravu kávy pretláčaním cez papierový filter
  • pozostáva z dvoch do seba tesne zapadajúcich plastových valcov
  • funguje na princípe vytvorenia podtlaku (podobne ako injekčná striekačka)

Aeropress je prístroj na prípravu filtrovanej kávy, ktorý pochádza z dielne amerického vynálezcu Alana Adlera. Na scéne sa Aeropress objavil v roku 2005 a okamžite sa stal populárnym vďaka jednoduchej a rýchlej príprave kávy. Celé zariadenie funguje na princípe pretlačenia vody s vyextrahovanou kávou (pod tlakom asi 1 - 3 bary) cez papierový (prípadne kovový) filter priamo do kanvičky alebo šálky. Pripomína to zatlačenie piestu injekčnej striekačky. Je nutné zdôrazniť, že neexistuje jediný správny spôsob prípravy kávy pomocou Aeropressu. Ponúka sa preto veľmi kreatívne experimentovanie s hrúbkou mletia zŕn, teplotou vody (80 - 90°C) aj dĺžkou extrakcie. Chuť výsledného nápoja tak môže byť čistá a ľahká alebo naopak robustnejšia a skôr horká. Vďaka svojej pevnosti a skladnosti je Aeropress vhodný na domácu prípravu kávy, no populárny je aj medzi cestovateľmi. 

Postup prípravy:

Na 100 mililitrov vody použite približne 9 gramov kávy.

1.) Do plastového sitka vložte papierový filter a dôkladne ho prepláchnite horúcou vodou, aby sa tak zbavil ´papierovej chute´.

2.) Zostavte vonkajší valec - na jeho spodnú časť upevnite plastové sitko s papierovým filtrom.

3.) Nahrejte šálku alebo kanvicu horúcou vodou a položte na ňu vonkajší valec.

4.) Do valca nasypte kávu (zvolte strednú hrúbku mletia). Káva sa dávkuje priloženou naberačkou pričom platí, že jedna naberačka rovná sa jedna porcia kávy.

5.) Kávu najskôr zalejte menším množstvom vody, aby ´rozkvitla´. Chvíľu počkajte (zopár sekúnd) a následne dolejte zvyšný objem vody (tá by mala dosahovať teplotu 80 - 90°C a nemala by siahať nad značku 4). Celková dĺžka extrakcie je pomerne krátka, to znamená 30 - 40 sekúnd.

6.) Dôkladne premiešajte priloženým plastovým miešadlom.

7.) Navlhčite okraj tesnenia na vnútornom valci a pomaly ho zatláčajte do vonkajšieho valca, až kým všetka tekutina nepretečie do šálky či kanvice.

Plast

Komponenty: dva valce Aeropressu, stojan na filtre, papierové filtre, odmerka na kávu, miešadlo, redukcia na menšie šálky.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia