Žiadne produkty
Doprava
0,00 €
Spolu
0,00 €
sklenený filter na kávu (french press) s objemom 1l
(vyrobené z varného skla, odolného voči vysokým teplotám)
Postup:
Horúcu vodu nalejeme do prázdneho french pressu, aby sme ho predhriali. Počkáme niekoľko sekúnd a vodu vylejeme.
Do predhriateho french pressu vložíme kávu (približne 7 gr na 120 ml vody). Káva by mala byť stredne, až hrubšie mletá. Čím jemnejšie je káva mletá, tým viac vystupuje jej horká chuť. Ak je mletá príliš hrubo, bude výsledná chuť plytká a nevýrazná.
Kávu zalejeme požadovaným množstvom horúcej vody a prikryjeme vrchnákom, pričom piest s filtrom necháme v hornej polohe. Voda by mala mat teplotu 92 – 96 °C.
Asi po minúte odkryjeme vrchnák, kávu premiešame lyžičkou a znova prikryjeme, aby sme zachovali arómu. Stále dbáme na to, aby piest s vrchnákom zostal v hornej polohe.
Počkáme ďalšie asi tri minúty a pomalým pohybom zatlačíme piest smerom dolu až na maximum. Tým oddelíme hotový nápoj od mletej kávy. Kávu hneď prelejeme do pripravenej šálky, alebo servírovacej kanvičky a podávame.
• Pre chuť • Bez príchuti • Aj pred spaním-bez kofeínu • S príchuťou • Európa • Celodenné pitie-stredne kofeínu • Čína • Pre zdravie • Ovocná • Aj ako porcovaný • Výrazne povzbudivý-veľa kofeínu • Citrónová • Afrika • Korenistá • Južná Amerika • Sri Lanka (Ceylon) • Mätová • Novinka • Pikantná • Aj na podvečer-málo kofeínu • Japonsko • India • Jazmínová • Korea • Vanilková • Taiwan • Medová • Vietnam • Ázia • Nepal • S príchuťo • Keňa