Kategórie
 
 
 
Reklamné okno
 
 
 
 

Elegance French press 1 l

známy aj ako: Press Pot, Coffee Press, Coffee Plunger, Cafetière, Cafetière à piston

French press, sklo / nerez
Zvoľte variant
Dostupné v 1 variante
Elegance French press 1 l
Elegance French press 1 l
Názov produktu: Elegance French press 1 l
Kód produktu: 1797
Dostupnosť: Skladom
3
Cena produktu: 28,25 € bez DPH
33,90 € s DPH
Dodacia lehota
Dodacia lehota: Skladom
Vaša cena:: 28,25 € bez DPH
33,90 € s DPH
:
  • vyrobený z varného skla a nerezu
  • veľmi jednoduchá a rýchla príprava kávy
  • odolný voči vysokým teplotám
  • nenáročná údržba
  • funguje bez elektriny či papierových filtrov
  • okrem kávy vhodný aj na prípravu čaju

French press je valcová sklená nádobka s vrchnákom a piestom zakončeným hustým nerezovým filtrom. Je určený na prípravu kávy, hoci French press možno skvele využiť aj pri lúhovaní čajových lístkov. Základnou podstatou je práve filter, ktorý po zatlačení piestu stiahne kávovú sedlinu na dno nádobky, čím sa táto hmota oddelí od hotového nápoja. Takto pripravená káva sa vyznačuje plným telom, bohatou chuťou a vysokým obsahom kávových olejov a tukov. Pripomína tak absolútnu klasiku - tzv. ´turka´. French press je vďaka svojmu jednoduchému princípu fungovania veľmi obľúbený.  Umožňuje rýchlu prípravu chutnej kávy kedykoľvek počas dňa. 

Postup prípravy:

1.) French press najskôr predhrejte horúcou vodou.

2.) Do vyhriatej nádobky potom nasypte kávu (približne 7 g na každých 120 ml vody). Zvoľte hrubšie mletie (pomleté zrná by mali veľkosťou pripomínať kryštálový cukor). Hrúbka mletia aj použité množstvo kávy však závisia od osobných preferencií a typu kávy. Je preto možné experimentovať a skúšať rôzne postupy.  

3.) Kávu zalejte zodpovedajúcim množstvom horúcej vody (92 - 96°C) a prikryte vrchnákom, pričom piest s filtrom ponechajte v hornej polohe.

4.) Asi po minúte vrchnák na chvíľu odložte bokom, kávu poriadne premiešajte lyžičkou a opäť prikryte, aby sa zachovala jej aróma. Dbajte však na to, aby piest s vrchnákom zostali v hornej polohe.

5.) Počkajte ďalšie cca 3 minúty a pomalým pohybom ruky zatlačte piest smerom dolu až na maximum. Takto sa oddelí hotový nápoj od sedliny. Kávu ihneď prelejte do pripravenej šálky alebo servírovacej kanvičky a podávajte.

Sklo / nerez

Trendglas Jena je dizajnové varné sklo vysokej kvality vyrábané v Nemecku. Firma sa už viac ako 100 rokov zameriava na produkciu sklenených nádob určených aj na prípravu či servírovanie čaju a kávy. 

objem: 1 l
výška: 22,5 cm
priemer: 10 cm

Vhodný do umývačky riadu.

Hoci sa v názve French press-u priamo spomína Francúzsko, prvý skutočný patent na tento ´kávovar´ pochádza z Talianska z roku 1929. Podľa zaujímavého príbehu však princíp filtrácie kávy cez sitko skutočne objavil Francúz. Istý obyvateľ z oblasti Provensalska veľmi rád popíjal kávu. Pripravoval ju každý deň klasickým zaliatím mletých zŕn horúcou vodou na spôsob ´turka´. Jedného dňa však postup poplietol, zabudol na kávu a horúcu vodu nalial priamo do prázdnej šálky. Kávu preto nasypal dodatočne na hladinu vody, avšak tá ostala z veľkej časti ´plávať´na povrchu. Tento vynaliezavec si však poradil vďaka sitku, ktorým zatlačil kávovú krustu na dno hrnčeka. Traduje sa, že práve takto uzrel svetlo sveta princíp moderného French press-u.

známy aj ako: Press Pot, Coffee Press, Coffee Plunger, Cafetière, Cafetière à piston

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia